Aardbeien kwarktaart

Aantal personen

10

Bereidingstijd

45 minuten

Koelkast

8 uur

Ingrediënten

  • 2 á 3 dozen aardbeien
  • 1 pak Bastognekoeken
  • 100 gram boter
  • 500 gram kwark
  • 250 ml slagroom
  • 12 blaadjes gelatine
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • Springvorm
  • Bakpapier

 

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier (Eventueel ook de zijkanten). Laat de gelatine weken in koud water.

Kruimel de koekjes fijn. Smelt de boter en schep deze door de koekjes. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk ze aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.

Haal van ongeveer 450 gram aardbeien de kroontjes af en pureer ze.

Snij de citroen door de midden en knijp de helften uit boven een pannetje.
Haal er zo veel mogelijk sap uit. Verwarm de citroensap en voeg de gelatine toe en roer totdat het opgelost is en laat het daarna wat afkoelen.

Schep de kwark in een grote kom en roer de gepureerde aardbeien en de basterd suiker erdoor.

Haal de springvorm uit de koelkast. Halveer aardbeien (zonder kroontjes) en zet ze tegen de rand. Vul de springvorm met hele aardbeien. (zie foto)

Meng de citroen-gelatine door de kwark. Klop de slagroom stijf en schep deze door de aardbeienkwark.

Giet voorzichtig het mengsel over de aardbeien. Laat minimaal 3 uur, (het liefst de hele nacht ) opstijven in de koelkast.

Garneer de kwarktaart met de overgebleven aardbeien en smullen maar!

 

#kokaardbeien

Deel je ervaring met ons via facebook of instagram.