Aardbeientiramisu
Aantal personen
8
Bereidingstijd
30 minuten
Koelkast
24 uur
Ingrediënten
- Platte schaal (bijvoorbeeld een ovenschaal)
- Lange vingers (250 gram)
- 2 eieren (2x eidooiers, 2x eiwitten stijfgeklopt)
- 75 gram kristalsuiker
- Bakje mascarpone (250 gram)
- Aardbeienjam (150 gram)
- Aardbeien (750 gram)
- Reep witte chocolade

Bereidingswijze
Pureer ongeveer 275 gram aardbeien met de staafmixer, schep er 150 gram aardbeienjam bij en mix nog een keer tot je een lekkere saus hebt.
Vervolgens roer je de mascarpone los in een kom. Daarna voeg je de suiker en de twee eidooiers toe en roer je het samen tot een geheel.
Je klopt de eiwitten stijf en deze schep je door het mascarpone mengsel.
De bodem van de ovenschaal bedenk je met lange vingers en hier schep je de helft van de saus overheen.
Dan doe je hier de helft van het mascarpone mengsel op en daar leg je dan plakjes aardbeien overheen. Weer een laag met lange vingers en saus, dan het mascarpone mengsel en weer een laag met plakjes aardbeien.
De schaal zet je in de koelkast. (Het lekkerste is om de tiramisu een dag van te voren te maken). Voordat je het opdient even met de rasp wat witte chocolade van de reep er overheen raspen!