Onze aardbeien

Wij telen drie rassen aardbeien. Dit doen we 3.200 m2 onder glas (in de kas),
1.200 m2 in de tunnelkas en 10.000 m2 op stellingen buiten.

Kasteelt

In de kas telen we uitsluitend het ras Elsanta. In augustus worden deze geplant en ongeveer half september starten we met de oogst. We oogsten hier tot kerstmis.

Hierna gaan de planten in rust. Het oude blad wordt verwijderd en de kas wordt koel gehouden. Half februari starten we weer met het verwarmen van de kas.

Daarna oogsten we van eind april tot eind juni. Hierna verwijderen we de planten  en maken de kas schoon, Daarna begint het in augustus weer van voren af aan.

Tunnelteelt

In de tunnel werken we met het ras Elsanta.

Hier planten we in maart en oogsten we in juni. Daarna wisselen we de teelt om in juli weer te planten voor de oogst in september.

Buitenteelt

Buiten telen we het ras Elsanta en Arabella.

Begin maart kweken we de stekken van de Arabella-plant op in de kas. Half april gaan deze (inmiddels planten) in een grotere pot. Deze potten plaatsen we vervolgens op de stellingen. In juni gaan de tunnels over de stellingen heen. De eerste Arabella’s worden vanaf begin juli geoogst. De oogst gaat door totdat het gaat vriezen.

De Elsanta-planten planten we in etappes. 8 weken na het planten kunnen de aardbeien geoogst worden. Dit doen we in 4 weken.

Aardbeienrassen

Elsanta

Elsanta is het meest geteelde ras in Nederland. Het geeft in een korte periode veel aardbeien. Er zitten 4 planten in een pot. Het is een frisse en zoete aardbei met sappig vruchtvlees.

Arabella

Arabella is een doordragend ras. Dit betekent dat de plant bloemen blijft maken zolang het weer goed is. Het is een vrij grote plant. Er gaat 1 plant in een pot. De aardbeien zijn vrij groot en zijn rond van vorm. Het is een zoete aardbei met stevig vruchtvlees.

Proefrassen

Naast onze vaste aardbeienrassen hebben we ook ieder jaar diverse rassen op proef. We houden bij hoe de planten groeien, wat de vorm van de vruchten is, hoeveel vruchten er zijn en natuurlijk hoe ze smaken.

#kokaardbeien

Deel je ervaring met ons via facebook of instagram.