Over ons

Hier leest u over de geschiedenis van Kok Aardbeien
en hoe wij gekomen zijn tot waar we nu staan.

Sinds 1 januari 2001 zijn Arjen en Esmeralda samen de eigenaren van Kok Aardbeien.

Kok Aardbeien is een echt familiebedrijf. Gerard en Martha Kok zijn rond 1970 gestart met het telen van aardbeien. Dit deden ze naast al hun vele andere agrarische werkzaamheden.

Arjen heeft in Den Bosch de HAS afgerond en is in 1996 in de maatschap gestapt met zijn ouders. De eerste verandering die Arjen aanbracht was het aantal aardbeien, dat op stellingen geteeld werd, vergroten. In 1999 is er een tweede kas gebouwd. Daardoor is het aantal aardbeien dat onder glas geteeld wordt verdrievoudigd.

In 2016 is er een tunnelkas gebrouwd om de overgang van de kasteelt naar de buitenteelt op stellingen soepeler te laten verlopen.

In 2019 zijn de stellingen buiten vervangen. De oude stellingen bestonden uit hout; nu zijn ze allemaal van metaal. Het ontwerp hiervoor is door onszelf bedacht.

We zijn sinds 2003 gecertificeerd teler. Dit betekent dat we aan de wereldwijde richtlijnen voldoen wat betreft voedselveiligheid. Elk jaar worden we gecontroleerd op hoe we omgaan met onze producten, of de registratie compleet is en op de arbeidsomstandigheden. Ook worden we gedurende het seizoen steekproefsgewijs gecontroleerd.

Sinds 3 jaar proberen we zo natuurvriendelijk mogelijk te telen. Door nuttige insecten en bijen te “lokken”, bouwen we een natuurlijk evenwicht op tussen plagen/ziektes en hun natuurlijke vijanden. Wij zijn aangesloten bij het project Beedeals van The Greenery en het CLM.

#kokaardbeien

Deel je ervaring met ons via facebook of instagram.